En snabb googling och du kan hitta de flesta regler kring alla brädspel, tärningsspel eller kortspel. Spelregler är ett måste för att man ska kunna kora en vinnare. Vad går själva spelet ut på är det väsentliga när det kommer till reglerna.

En personlig favorit är Rizk.

Rizk är ett strategispel där det handlar om att klara av sitt uppdrag och ta över olika världsdelar. Det finns så klart spelregler till strategispelet men det som gör det extra roligt är att du som spelare själv kan sätta upp din strategi för att klara ditt uppdrag så snabbt som möjligt. Det innebär att du kan utforma och påverka ditt uppdrag vilket gör det extra kul. Vinner du så kan det innebära att du tänkt lite bättre och lite smartare än dina spelkompisar. Rizk ingår i kategorin brädspel och strategispel.

Texas Holdem

En annan favorit är Texas Holdem som du kan spela på olika sätt. Antingen t.ex cashgames eller turnering. Cashgames innebär att om du spelar om riktiga pengar så är det pengar som ligger i potten. Medans i turneringspel så har du ett antal marker från början som du kan satsa. Den som till slut har alla marker i sin ägo vinner turneringen och därmed en stor del av prispotten. Texas Holdem är ett kortspel där du behöver ha spelat många händer för att kunna manöverera både korten på bordet och dina motståndare. För varje kort som läggs upp på bordet så kan spelets förutsättningar ändras vilket gör det extra kul. Du har alltid två kort på hand och ska bilda en så bra pokerhand som möjligt med de kort som läggs ut på bordet.

Floppen = de 3 första korten som läggs upp på bordet

Turn = det fjärde kortet som läggs upp på bordet

River = det femte kortet som läggs upp på bordet

Den som bildar den bästa möjliga pokerhanden när alla kort ligger på bordet vinner potten. Innan och efter floppen, turn och river har varje spelare möjlighet att göra sina val i form av att syna eller höja sin motståndare.

Mer om detta och många andra typer av spel kan ni läsa mer om på https://regler.io/.

free games casino